De-a lungul experienței mele profesionale în industria contrucțiilor de mașini am descoperit că dețin nativ talentul de ordonare și organizare a spațiului de lucru, ceea ce mai târziu am aflat că este parte componentă a sistemului de management 5S. Pentru mine era atât de familiar sistemul 5S,  numai că nu dețineam informația că a fi ordonat și disciplinat poate fi cuprins într-un astfel de sistem gestionat prin simplitate și confort într-o activitate de lucru.

Întotdeauna mi-am creat un mediu de lucru structurat pe armonie vizuală, astfel încât să pot vedea lucrurile într-o viziune de ansamblu, nu doar pentru o zi, ci pe termen cât mai lung și pe tot parcursul fluxului tehnologic.

Discipina mediului de lucru, simplitatea de a găsi instrumentele de lucru dedicate activității întreprinse mi-au fost literă de lege în concepția de a desfășura o activitate în cadrul unei companii sau cea personală.

Help5S a luat naștere din dorința de a-i ajuta la nivel profesional pe toți aceia care nu reușesc să aibă sau să aplice această viziune și de ce aceasta este importantă în a câștiga eficiența în afacerea pe care au ales să o gestioneze.

Help5S este modul nostru de a veni în ajutorul tuturor oamenilor de afaceri prin implemetarea sistemului 5S. Toate greutățile de implementare ale acestui sistem de management vor cădea pe umerii noștri. Noi, prin experiența profesională acumulată vă vom demonstra că se poate, fără prea multe bătăi de cap, costuri mari sau resurse excesive.

Sunt multe povești pe care le-aș putea prezenta aici, însa noi am ales să vă arătăm, în pași siguri, că totul poate deveni mai ușor, că poți avea o afacere profitabilă printr-o organizare a activității și a zonei de lucru limpede și clară, dacă accepti că schimbarea în compania ta este necesară și benefică. Dar, mai ales, trebuie să crezi cu tărie in Help5S ca fiind calea către success și eficiență în afacerea ta.

Nu de multe ori mi-a fost dat să văd cum manageri, profesioniști desăvârșiți, deși contribuiau cu idei strălucite în aria lor de activitate, nu acordau nici o credibilitate sistemului de management 5S, focusarea lor fiind pe cantitatea productivă ca prioritate și mai apoi pe calitate.

Dar experiența profesională mi-a dovedit că puterea eficienței stă în CALITATE, calitatea lucrurilor făcute, calitatea mediului de lucru, calitatea de a respecta procedurile create, calitatea de a comunica, calitatea de a dezvolta. Vedeți, tocmai aici este paradoxul 5S, el este un sistem de management atât de simplu, încât nimeni sau doar foarte puțini în România îi văd valoarea și utilitatea, toți managerii îl consideră un sistem sofisticat de curățenie. Aceștia nu văd latura lui benefică adusă în ordonarea desăvârșită a fluxului tehnologic, a activităților repetitive bine gestionate pe care sistemul 5S le are la bază, în eliminarea stresului acumulat într-un mod nenatural și nesănătos într-un sistem plin de haos. Da dragilor, asta face sistemul de management 5S – înlătură stresul și oferă calitate activităților ce formează afacerea pe care o dețineți.

Mi-am propus să dezvolt această afacere pentru a veni în sprijinul afacerii voastre deoarece am realizat că viziunea noastră de ansamblu poate deschide o nouă perspectivă în fața tuturor antreprenorilor doar dacă implementarea vine la pachet. Este exact ca și meseriașul acela bun peste care dai și afirmi cu tărie: “Domnule, chiar știe meserie!”. Este mult mai facil și elegant să achiziționezi un serviciu de consultanță în a implementa un sistem de management 5S până la final, decât să iți bați capul “cu ce se mai mănâncă și asta”. Lasă acest lucru în baza noastră, a celor de la HELP5S și vei avea garantata eficiența în afacerea ta.

Am lucrat în diverse industrii (automotive, metalurgică, prelucrarea lemnului, textilă, mecanică fină, tipografică), în multinaționale și firme private care au dezvoltat afacerea până la un nivel acceptabil, însă întotdeauna a existat o rezistență cumplită în a schimba ceva în sistemul lor de management.

Acei oameni care au vazut claritatea și eficiența acestui sistem de management nu au ezitat în a mă angaja pentru implementarea sistemului help5s în afacerea lor, pentru ca mai apoi să fie satisfăcuți de alegerea făcută, vazând creșterea vizibilă a afacerii lor.

Help5S vă poate ajuta în orice domeniu de activitate, dacă doriți să aveți mai puțin stres și mai mult timp dar și o afacere care merge mai bine din toate punctele de vedere, atunci vă recomand să ne contactați pentru o întrevedere și vă vom demonstra cum totul poate fi realizat.

Lasă un răspuns

Explore More

Nevoia implementării sistemului 5S

7 octombrie 2019 0 Comments 5 tags

 Produsele și procesele de astăzi implică limite de toleranță foarte strânse. Variabilitatea trebuie controlată complet. Mediul fizic de lucru este esențial în misiunea companiilor de a avea o calitate

Despre sistemul de management KAIZEN

20 iulie 2020 0 Comments 7 tags

Kaizen (cuvânt din limba japoneză care înseamnă „îmbunătățire continuă„) este o filosofie japoneză care se concentrează pe îmbunătățirea continuă în toate aspectele vieții. Ea a început să fie aplicată și

Scopul implementarii sistemului 5S

7 octombrie 2019 0 Comments 7 tags

 Scopul implementarii sistemului 5S este de a îmbunătăți funcționarea unui loc de muncă, prin crearea unui mediu de lucru mai plăcut. Putem face asta dând un sens spațiilor; instrumentele