Puterea gândirii pozitive

Gândirea pozitivă sau atitudinea mentală pozitivă este o abordare optimistă introdusă inițial de Napoleon Hill în cartea sa „Gândește și vei fi bogat” care a fost publicată inițial în 1937. Ea îmbrățișează importanța gândirii pozitive ca principiu al succesului. Filosofia susține că a avea un cadru de spirit optimist în fiecare situație din viața cuiva atrage schimbări pozitive și crește oportunitățile, indiferent de circumstanțe. El se opune negativității și disperării și interpretează situațiile și evenimentele ca fiind cele mai bune.

În timp ce lucrați în serviciul pentru clienți, este important să dezvoltați și să mențineți o atitudine mentală pozitivă pentru a răspunde eficient provocărilor și a nu cădea în capcana negativității nesfârșite. Lucrul prin consolidare pozitivă nu este doar ceea ce trebuie făcut pentru cariera ta; îmbunătățește, de asemenea, dispoziția generală, energia și bunăstarea fizică.

Nu este un secret faptul că serviciile pentru clienți sunt adesea asociate cu negativitatea. Gestionarea zilnică a reclamațiilor clienților, feedback negativ și frustrare poate fi o experiență destul de stresantă. Probabil ați auzit că negativitatea tinde să se răspândească ca focul. Odată ce ai lăsat gândurile negative să intre în mintea ta, acestea atrag mai multe situații negative, declanșând un ciclu vicios de sentimente și rezultate proaste. Se pare că nu are sfârșit la un moment dat … Ați fost vreodată acolo?

Negativitatea vă poate infecta ca o boală și vă poate afecta nu numai performanța generală la locul de muncă, ci și viața în afara muncii, precum și viața altor persoane din jurul vostru. Vestea bună este că poate fi vindecat și puteți chiar împiedica acest lucru să se repete. Să aruncăm o privire mai atentă asupra puterii gândirii pozitive și de ce să aplicăm abordarea la munca ta, bine?

De Stefan Tolos

Spiritul analitic m-a determinat să adopt o nouă perspectivă în cariera mea profesională, aceea de a-mi folosi abilitățile interpersonale în beneficiul clienților, fiind focusat pe prioritățile clienților mei pentru a atrage rezultate remarcabile în satisfacția serviciilor oferite lor.